nedeľa 30. apríla 2017

Video: Dubai Parks and Resorts s dovolenka.sme.sk



Povedala som si, že celý tento víkend venujem cestovnej nálade a preto sa dnes môžete tešiť na video z čerstvo otvoreného zábavného parku v Dubaji. Aj keď sú to len dva mesiace odkedy som bola týždeň v Emirátoch mne to príde ako celá večnosť. Stále na ten týždeň spomínam s motýlikmi v brušku, pretože to bol týždeň plný super zážitkov a úplne nových skúseností. Dúfam, že sa táto pozitívna nálada preniesla aj do videa a že sa vám teda bude môj deň v zábavnom parku Dubai Parks and Resorts páčiť.


Ak vás opäť viac láka čítať, tak sa pohodlne usaďte a pripravte sa na jazdu v najväčšom zábavnom parku v Spojených Arabských Emirátoch. 


Dubai Parks and Resorts je najväčší zábavný park nielen v SAE ale na celom Strednom východe. Park sa nachádza v Dubaji a rozprestiera sa na viac ako 25 milionoch štvorcových metroch. Ak vám takýto popis nič nehovorí v preklade to znamená, že je extreeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeemne veľký a určite si tam neobúvajte nič iné ako tenisky alebo balerínky. Park sa skladá z akoby troch separátnych parkov - Motiongate, Bollywood a Legoland. Aby toho ešte nebolo málo, tak k týmto trom ešte môžete pridať dva aquaparky - Legoland Aquapark a Riverland Dubaj (kde sa mimo iného nachádzajú aj luxusné hotely). Zábavný park bol oficiálne otvorený v decembri a Legoland v janurári, takže veľmi čerstvá záležitosť voňavá novotou. 



Prvá časť do ktorej som išla bola Motion Gate, čo je časť určená najviac pre dospelých, pretože sa tam nachádza najviac ,,nebezpečných" atrakcií. Nájdete tam klasické dolehlavové horské dráhy, voľné pády, húsenkové dráhy, domy hrôzy - proste všetko, čo má zábavný park obsahovať. Okrem toho, je tam aj ,,detskejšia" časť - Dedina Šmolkov, Madagaskar a Shrekove údolie. 

A aké to bolo? Jedným slovom úžasné! V čase keď som tam bola ja tam dokopy nikto nebol, takže som nestála ani v jednej rade, nečakala som na žiadnu atrakciu a keby chcem môžem sa všetkom voziť dokolečka. Obávam sa, že takýto zážitok nebudem mať z Japonského Disneylandu :) takže som si to užila do sýtosti a radovala som sa z vyľudneného zábavného parku. Čo bolo ešte lepšie ako samotné atrakcie boli ľudia, ktorí tam pracovali - boli neskutočne príjemný a vytvárali neskutočne dobrú atmosféru. V dedine Šmolkov sa spievalo, smialo a každí sa tešil z toho, že tam je a môže si užiť deň plný zábavy.

Za predpokladu, že je zábavný park prázdny to bol naozaj super zážitok. V preplnenej letnej sezóne tam však môže byť nátresk a treba brať do úvahy aj to, že polovica Motion Gate parku ešte nie je dostavaná. Tým pádom zaplatíte plné vstupné za nedokončený park, čo môže nahnevať. Vizuálne je park naozaj nádherný, je tam kopec prepracovaných detailov a každá atrakcia pôsobí ako z obrázku. Veľmi sa mi páčili aj tematicky ladené občerstvenia a obchodíky so suvenírmi.












Viete, že jeden klik vás delí od toho, aby ste nemuseli čítať a všetko by ste si pozreli vo videu? :) Ale keď nie, tak nie :) 
Druhý park do ktorého som išla bol Legoland. Tu som mala trochu nešťastie, pretože som si nezistila, že Legoland sa zatvára o dve hodiny skôr ako ostatné parky (nechápem prečo) takže som na neho mala necelú hodinu a teda som ho vôbec nestihla celý. V podstate som videla len tri atrakcie, ale tie boli naozaj super a stáli za to. Videla som Emiráty v malom - čo boli všetky dôležité budovy v SAE v legovej verzii. Aj keď to môže znieť nudne a priznám sa, že keby ste mi povedali choď si pozrieť legovú zmenšeninu emirátov asi by som vám povedala, že radšej ostanem v bufete :) Pravda však je, že to bolo dychberúce a neskutočne krásne. Burj Khalifa tam mala 22 metrov a vyzerala rovnako impozantne. 
Druhá atrakcia na ktorej som bola, bola ponorka :) To bolo inak fakt cool - reálne ste išli do ponorky v ktorej ste sa plavili asi 10 minút a pozerali ste si podmorský svet, ktorý bol z lega a plávali v ňom nejaké malé žraloky a rybičky. Ja som v ponorke predtým nebola, takže som sa cítila rozradostene ako deti, pre ktoré bola atrakcia určená :) Tretia atrakcia na ktorej som bola bola klasická húsenková dráha. Tá bola ok :) myslím, že určená pre deti okolo 10 rokov, ale poznáte to, zábavu robí spoločnosť a tá pobavila :)

V Legolande odporúčam vyhradiť si čas a peniaze na obchody. Ak máte v svojom okolí Lego fanúšikov tam určite neodchádzajte naprázdno. Kúpite tam hádam všetko lego, ktoré si viete predstaviť plus nejaké limitky.
















Posledná časť v ktorej som bola, bola Bollywood. Keď som videla mapku Bollywoodu absolútne ničím ma nezaujal a neplánovala som tam ísť. Ale! Tým, že Legoland zavreli skôr, nebolo vlastne kam inam, tak som si povedala, že lepšie pozrieť sa na niečo nové ako vracať sa do Motion Gate. A viete čo je sila? Že v konečnom dôsledku bol Bollywood z celej trojky najlepší. Tak to niekedy býva, že keď máte nízke očakávania nakoniec to dopadne úplne inak ako plánujete.

Bollywood bol neskutočne farebný, plný kvetov, skvelej hudby, tanečníkov a rôznych vystúpení. Mohli ste si len sadnúť na lavičku a kochať sa a užívať si tej skvelej atmosféry. Tu by som kľudne povedala, že tie predstavenia a to ako to tam vyzeralo by mi úplne stačilo k spokojnosti, ale tam to ani zďaleka nekončilo! Bollywood ponúkal rovnako skvelé atrakcie ako Motion Gate - aj húsenkové dráhy, aj 4DX kiná aj rôzne iné atrakcie na ktoré sa odváži ísť 99% ľudí. Za mňa to bol úplne nečakaný víťaz a tak ako hovorím aj vo videu - ak by som si mala vybrať jedného víťaza bude to určite Bollywood. 




Za mňa to bol jeden z najlepších zážitkov z dovolenky a ešte raz ďakujem https://dovolenka.sme.sk/ za super dovolenku a možnosť vyskúšať si tento park a vyblázniť sa do sýtosti. 

Čo sa týka cien vstupného 2 parky vychádzajú okolo 80€ a vstupné do všetkých je cca 110€. Je to teda taká tá Disneylandovská cena, čo nepoteší, ale ani neprekvapí. Ak by ste si mali namixovať dva určite vám radím mať jeden z nich Bollywood, ktorý bol určite najväčším prekvapením a nikde nablízku nič podobné nezažijete.

Ak máte radi cestovné články a nečítali ste ešte o mojom lete business class článok nájdete tu:klik.

Vy si ešte užite dnešok a nezabudnite, že ďalšie video bude na blogu až  14.5.2017 :)

A čo vy a zábavné parky? Bavia vás? Máte ich radi? V ktorých ste boli?





1 komentár:

  1. Super, my zábavní parky úplně milujeme. Hned bych se zase někam vydala ♥

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne