utorok 16. septembra 2014

Výrobky, ktorým sa oplatí vyhnúť












Tak po dlhej dobe tu máme opäť príspevok do kolónky toto si určite nekupujte. Bohužiaľ sa mi opäť v poslednej dobe nahromadili výrobky, ktoré veru nestoja za nikoho peniaze tak Vám ich dnes predstavím, aby ste sa im mohli vyvarovať.




Prvá vec ma prekvapila úplne najviac a predpokladám, že rovnako prekvapí aj Vás. Toľko som na blogoch čítala ospevné reakcie na Sally Hansen laky na nechty, že som v drogérii so smútkom v očiach položila na pult tie 3€ a kúpila som si jeden na otestovanie. Aby ste ma chápali, nie som zástancom drahých lakov na nechty, zvyčajne si kupujem v akcii Essence, Catrice, Miss Sporty alebo všakovaké neznáme značky po dovolenkách. O nechty sa starám pravidelne a poriadne a preto mi aj lak za 0,5€ vydrží vždy okolo 5dní. Čiže dať za lak 3€ bolo na moje pomery naozaj veľmi veľa. Tak som si ho teda kúpila a nalakovala som si ho na nechty v Ríme, nech ich mám pekné a upravené. Chcem upozorniť, že som s nechtami ani raz neumývala riady, nekúpala sa v bazéne, jedine som sa osprchovala a štandardne som si umývala ruky. A výsledok? Lak sa mi začal lúpať po dvoch dňoch. Bravó. Pochopiteľne, že mi to nedalo a otestovala som lak ešte 3x, na ruky, na nohy, mamine a pokaždé rovnako. Hranice Sally Hansen laku na nechty sú tri dni. Tak ja si radšej ako vždy počkám na Catrice výpredaje, keď budem mať laky pod euro a vydržia mi skoro celý týždeň.



Príkladom druhého nanič produktu je The Body Basics maska na vlasy. Ja som si ju ukoristila vo výpredajoch a doteraz skáčem šťastím, že som za ňu nedala plnú cenu, ktorá bola tuším okolo 10€. Tá maska, to je čistá katastrofa. Jediné plus je jej vôňa ale tam to začína a končí. V prvom rade balenie, ktoré vyzerá zdanlivo prakticky. Ehm. Pumpičkové balenia majú svoje výhody ale nie vždy. V prípade tejto masky potrebujete na jedno použitie asi 30 pumpičiek čo je zdĺhavé, otravné a s mokrými rukami aj nebezpečné. Maska Vám odskakuje, mne stále padá z vane, no proste samé dobré veci. Ako som už spomínala je jej treba strašne veľa, pretože má pomerne riedku konzistenciu, ktorá nič nerobí. Masku máte nechať pôsobiť okolo 5 minút, ale popravde aj keď ju necháte pôsobiť 15 minút (odskúšané) nič sa neudeje. Vlasy sa ťažko rozčesávajú, nevoňajú, nie sú jemné a ani hydratované. Proste plytvanie na 2x- raz peniazmi a potom časom, ktorý vynaložíte pri používaní masky. 



Čo sa stalo s Dove? Za posledný rok som vyskúšala toľko produktov a jeden horší ako druhý. Hrozné telové mlieka, hrozné deodoranty a tento krém na ruky ten je na vrchole pyramídy v príšernosti. Ak sa povie Dove mala som zafixovanú v hlave kvalitnú kozmetiku pre suchú pokožku. Ale kdeže! Tento krém na ruky je mega riedky a pre suché ruky je úplne zbytočný. Keď si ho dáte na ruky máte miestami taký divný, lepivý pocit a krém nezaschýna do hebka. Skôr zaschne a potom nič. Druhá vec, ktorá mi veľmi vadí je jeho vôňa. Teda nie vôňa, ale smrad. Dove výrobky vždy voňali pekne, čisto ale tento krém vonia ako Dove zmiešaný s močom. Nechcela som to sem takto napísať, ale úprimne keď mi traja ľudia povedali, že cítia moč z môjho krému už to nie je náhoda. Možno som ja mala nejaký chybný kus, ale za tú cenu by som to už viackrát neriskovala. V obchodoch je toľko krémov, že hocičo bude lepšie ako vyhodiť 3 € za krém ktorý nehydratuje a smrdí.

O tomto telovom kréme som pôvodne plánovala napísať celý príspevok, ale potom som si povedala, že škoda miesta, stačí ak Vám o ňom napíšem tu. Viem, že veľa ľudí chváli Lidl kozmetiku, ja s ňou síce nemám moc skúseností, ale verím tomu, že niektoré výrobky môžu byť fakt super. Aj tento krém je vlastne super- super tragédia. Dlho som nemala doma nič tak hrozné a príšerné ako je tento krém, ktorý je škoda použiť na akúkoľvek časť tela. Keď som si ho kúpila bola som celá šťastná, pretože som si myslela, že je to lacná verzia klasickej modrej plechovkovej Nivei. Ha ha ha.. Ale v prvom momente keď ho použijete oľutujete jeho kúpu. Ja síce mám suchú pleť, ale tento krém nevsiakne podľa mňa ani na suchom nosorožcovi. Je tak mastný a tak hutný, že sa absolútne nedá rozotierať a po tele Vám urobí mastné biele pásy. Môžete ho masírovať, šúchať – no proste robiť čokoľvek, ale krém sa vsiakne až potom, čo si dáte pyžamo a celý krém do neho utriete. Bonus k tomuto je to, že ako sa krém vpije do pyžama tak na ňom urobí mastné fľaky, ktoré idú zle vyprať. Vo výsledku ide o priemernú hydratáciu s pomerne silnou ,,niveáckou“ parfumáciou a neskutočne mastnou a bielou pokožkou. Ak chcete skúšať Lidl výrobky smelo do toho, ale skúste niečo iné, ako tento krém.

Alverde je pre mňa značka, ktorá toho bohužiaľ robí rovnako veľa zlého, ako dobrého. Jedným naozaj zlým výrobkom sú napríklad Alverde lesky na pery. Ak sa nemýlim cena lesku sa pohybuje cez tri eurá a za tú cenu je to veru katastrofa. Vyhnem sa škaredému baleniu, ktoré lesky majú a pôjdem rovno k účinkom, ktoré v podstate nie sú. Lesky farbia absolútne minimálne, sú príliš tekuté, hnusne chutia a na perách nevydržia hádam ani 10 minút. V obale vyzerajú super, pigmentovane ale na perách je to ako lesk pre deti s minimálnou pigmentáciou. Za tri eurá zoženiete podstatne lepšie lesky a úprimne píšem, že kúpa týchto leskov je podľa mňa vyhodenie peňazí do koša.

Tak toto je 5 výrobkov, ktoré zaručene nestoja ani za Váš pohľad. Resp. pozrite sa na ne dobre aby ste sa im vedeli v drogérii pekne vyhnúť.

A čo Vy? Čo sklamalo v poslednej dobe Vás?
 

17 komentárov:

  1. Nic z tychto produktov som nemala tak nemozem hodnotit...inak mam kondicioner od Dove teraz nejaka novinka a je celkom dobry...zabil ma suchy jednorozec :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No vážne :) môžem podarovať Zoo nech otestujú na ňom :) Lidl by mohol byť sponzorom hydratácie :)

      Odstrániť
  2. Super príklad toho že čo jednej nesedi druhému môže byť OK,priatel mal ten krém z Lidla a bol s nim spokojny,pouzival ho najmä na suché ruky a večer na nohy a povedal,ze je super.Obcas som si ho požičala a žiadne z tých zlých vlastnosti,ktore ty píšeš som nemala...dobre sa vsiakol a vydržal. Je to celkom vtipne,ze pre teba bol tak hrozny...ale tak co uz.Kazdy sme iný :)....ale inak pekný článok :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jj presne, to býva často, že niekomu niečo sedí a inému nie :) Ďakujem :)

      Odstrániť
  3. s tym cien kremom mam rovnake skusenosti. kupila som si ho kedysi davno na zaklade toho, ze vyhral testovanie univerzalnych kremov v test magazine. a odvtedy som presvedcena, ze si tam asi vitazstvo lidl nejak zabezpecil. casto totiz vyhrava kozmetika z lidla. alebo maju nejake cudne laboratorne kriteria. ale skratka...tento krem (a vseobecne lidlova kozmetika) mi neskutocne smrdi. takuto parfumaciu cakam od cistiacich prostriedkov na wc, nie od kremu

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne ako píšeš, aj podľa mňa Lidl vyhráva až pričasto..vlastne odkedy som čítala pár po sebe idúcich článkov o tom, ako je Lidl naj už to ani nesledujem :(

      Odstrániť
  4. no tak toto je fakt zaujimave, ten Dove si musela mat asi ozaj pokazeny alebo nejake chybne balenie, ja som ho dostala nahodou na Vianoce v kozmetickej tašticke, a teda vooobec nesmrdel po moči, to by letel hned asi do koša, mala som ho v praci na pracovnom stole a aj hydratacia ok . teraz rozmyslam ze by som si pre istotu k nemu este pričuchla, či som sa nemylila a nechodila v robote jak močovka :)))... ale pri telovych mliekach mas zase uplnu pravdu, ja som vzdy milovala DOVE, bola to krasna cista vona a teraz mi pride taka uz, ze to vobec nieje ako kedysi, taka CHEMICKA alebo co :(...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to úplne možné, lebo samej mi príde neuveriteľné že by Dove tak páchol..ale nebudem to riskovať na trhu je toľko krémov, že radšej skúsim iný :)

      Odstrániť
  5. A Alverde max. souhlasím, jinak Dove mám hodně ráda, stejně tak i tyhle laky na nehty od SH..Od BB mám takhle krém a ten je super, masce se tedy vyhnu, máš pravdu, že ta pumpička, když to klouže, musí být o nervy:)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja verím tomu a aj dúfam, že BB má veľa super výrobkov, akurát toto teda vážne nevyšlo :(

      Odstrániť
  6. Ten Dove krem som mala a suhlasim, ze otras. Ale vlasova kozmetika je super!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vlasová je podľa mňa top, len keby robili 450ml mala by som ich ešte radšej :)

      Odstrániť
  7. Dove je super značka! :) ale ten krem si radšej nekupim :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja začínam mať skôr pocit, že Dove bol super značka :(

      Odstrániť
  8. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne