štvrtok 22. mája 2014

Farbenie vlasov s hennou Five Fives




Už som to na blogu písala viac krát, ale keby som mala urobiť štatistiku vecí, na ktoré sa ma pýtate vo Vašich e-mailoch bolo by to určite používanie Henny. Priznám sa, že doteraz som Vám bohužiaľ príliš nevedela poradiť, pretože Hennu som neskúšala ale to je už minulosťou. Moje prvé henovanie je za mnou a ja Vám konečne môžem napísať moje názory na túto zdravšiu alternatívu farbenia.
Priznám sa, že s henovaním som sa posledný rok pohrávala veľmi veľa krát a asi 5x som mala hennu v košíku v rôznych internetových e-shopoch, ale potom som to vždy nechala tak. Takým rozhodujúcim elementom pre mňa bol e-mail od Gabiky, čo je neskutočne milá, ochotná a múdra majiteľka e-shopu www.naturalisvita.sk. Gabika mi v mailoch urobila také promo na Hennu, ktorú ona predáva Five Fives, že som sa dala presvedčiť a s radosťou som prijala jej ponuku na vyskúšanie. Popravde som sa toho aj celkom bála, o henovaní som toho ani moc nevedela, ale Gabika mi všetko vysvetlila, popozerala som si nejaké recenzie a išlo sa na to.
 






A ako sa teda henuje? Dnes Vám prinášam taký mini-postup a budem rada, za každé rady od skúsenejších :))
 

V prvom rade čo budete potrebovať? Nejaký kvalitný šampón a kondicionér bez silikónov, kvalitnú hennu (nielen od Gabiky ale aj na viacerých stránkach som čítala, že Henna Five Fives patrí medzi tie najkvalitnejšie aké sú, takže som bola rada, že som začínala s tým najlepším), kvalitný prírodný olej, korenie podľa typu Vašej henny, čaj alebo kávu.





Ja som si vybrala tmavohnedý odtieň a Gabika mi poradila, nech do henny nepridávam nič kyslé, pretože by sa mi mohla znehodnotiť takže pridávať som mohla nekyslé veci vo farbách, ktoré by som rada videla vo výslednej. Nakoľko to bolo prvýkrát pridala som len kvalitné kakao (3,5 lyžice). Rozmýšľala som aj nad paprikou ale potom som si povedala, že budem radšej len za hnedo hnedú a bez červených odleskov.
 


Samotný postup bol veľmi jednoduchý. Vlasy som si umyla Weleda šampónom a rozčesala a počkala asi 10 minút, kým trochu zaschli. Následne som si uvarila silnú prekvapkávanú kávu. Na moje dlhé vlasy bolo potrebných 2,5 dl. Vysypala som Hennu do väčšej misky. Trochu ma zaskočilo, že Henna mala zelenú farbu, to by som naozaj nečakala. Keď káva mierne ochladla zmiešala som ju s hennou. Henna inak voňala ako sušená tráva (ak Vám nevonia amoniak tak tu máte zdravú alternatívuJ Do zmesy som pridala kakao a vymiešala. Keď som vymiešala hustejšiu hmotu na záver som ešte pridala asi dve lyžičky 100% makadamiového oleja. Gabika mi povedala, že Henna môže vlasy mierne vysušiť, tak som pridala kvalitný olej.
 





 pridané kakao
pridaný olej




Následne prišla rada na maminu a tá mi Hennu postupne naniesla na vlasy. Musím dodať, že tej Henny bolo straaaaašne veľa. Ja mám dlhé a husté vlasy a mala som veru Henny habadej. Minula som ju celú, lebo by mi bolo ľúto  štvrť vyhodiť, ale mala som jej na vlasoch naozaj neskutočne veľa, ak máte krátke vlasy kľudne by Vám stačilo aj pol balenie.
 






A teraz tá otravná časť. Vlasy som zabalila do tej igelitovej čiapky, čo Vám dávajú v hoteloch a následne do uteráka. Je dobré zdržiavať sa v teple, nech môže Henna pekne pracovať a aspoň raz za pol hodinu vlasy ohriať fénom, nech Henna pracuje poriadne. Nakoľko som chcela naozaj tmavohnedú bolo treba nechať Hennu na hlave 5-6 hodín. Ešte že v nedeľu lialo a mňa na stole čakalo kopec štátnicových otázok.
Tak som sa teda učila a čakala som kým budem môcť Hennu z hlavy zmyť. Poviem Vám úprimne, že ma 6 hodín moc čakať nebavilo, miestami mi bolo na hlavu zima, miestami teplo, miestami som ju mala ťažkú, miestami bolo Hennu moc cítiť a proste bola to otrava. Po 6 hodinách som si ju teda konečne dala dole a bola zvedavá čo príde. Umývanie teda nebola žiadna sranda. Na umývanie môžete použiť len kondicionér (ja som použila Weledu) a aj ten až potom, čo Hennu z hlavy vypláchnete. Oplachovanie bolo celkom náročné nakoľko som mala vlasy neskutočne ťažké a kým som Hennu dostala z vlasov úplne dole trvalo do dobrých 15 minút. Potom som si naniesla kondicionér, zmyla posledné zvyšky a vlasy vyfúkala.





Farba vlasov je viac menej identická tej mojej t.j. ako sa píše na balení tmavohnedá. Gabika mi písala, že Henna môže vlasy vysušovať, ale ja ich našťastie nemám suché vôbec. Môže to byť tým, že som tam pridala ten olej a ten ich pekne zvláčnil. Do končekov si teraz dávam bio kokosový olej, aby som chemickými olejmi nejako neznehodnotila farbu. Vlasy mám pekne farebne zjednotené (oceňujem, že ich mám naozaj všade rovnako hnedé a nie rôznofarebné) a sú akoby super pevné. Na druhý deň vypáchol ten akoby trávový pach a na tretí si ich budem môcť umyť šampónom. Výsledná farba sa mi teda páči a nabudúce možno budem experimentovať ešte viac a pridám aj nejaké ďalšie prísady aby som urobila farbu ešte zaujímavejšou. Inak túto Hennu a mnohé ďalšie zoženiete na www.naturalisvita.sk a ja ešte raz ďakujem Gabike za super rady a možnosť vyskúšať si henovanie.






A čo Vy? Skúšali ste niekedy Hennu? Čo hovoríte na 6hodinový proces? Vadil by Vám, či by ste to kvôli kvalitnej farbe riskli? Dajte mi vedieť som zvedavá!

21 komentárov:

  1. ja som hennu skúšala zatiaľ iba raz a to tú z DM drogérie a bolo to hrozné :/ ten smrad.. a vôbec to nešlo vymyť, dokonca mi ani farba nechytila a to som ju mala 5 hodín. Hennu som zavrhla, ale po tejto recenzii jej dám možno opäť šancu ale určite vyskúšam tú five fives :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ejha tak to teda nepoteší :( čakať 5 hodín a potom nevidieť výsledok to je na riadne nervy :(

      Odstrániť
  2. Na Hennu som sa chystala ako 15ročná keď som prvý raz chcela farbiť, ale keďže ja som od prírody veľmi netrpelivý človek, dosť ma odrádzalo tých 5 hodín čo henna musí pôsobiť. Tak som sa rozhodla pre šampón od Palette. Uvidíme, možno sa raz na hennu odhodlám, no v tejto dobe to asi nebude, mám tak málo času, že keď už nejaký ten čas mám, som rada že ho strávim príjemným lenošením :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No to čakanie je naozaj neskutočne dlhé.. treba si to podľa mňa odložiť na nejaké škaredé počasie, lebo zase kvôli farbenie je blbosť dávať si ráno budík alebo neísť von :( a keď je škaredo zabiješ dve muchy jednou ranou :) ale určite by som Hennu kvôli tomu nezatracovala ak človek moc chce ten čas nájde a potom to stojí za to :))

      Odstrániť
  3. ahoj :) 6 rokov som mala blond melir, potom som asi 4x pouzila chemicku farbu aby som sa vratila k svojej povodnej hnedej a teraz to uz bude 2. rok co pouzivam hennu cca kazdych 8-12 tyzdnov podla potreby a chuti :) a nedam na nu dopustit...vzhladom na to ze vlasy sa mi mastia a trapia ma lupiny, je to pre mna najlepsia volba lebo po hennovani mam na take 4 tyzdne pokoj od tychto neduhov...vlasy su po nej krasne leskle, to som nikdy predtym nedocielila ani roznymi olejmi, sprejmi atd...a velkym plusom je aj to ze po kazdom umyti mam akoby inu farbu lebo sa stale po troske vymyva ale stale to vyzera pekne a upravene, nie su viditelne odrasty...este by som k tvojmu clanku doplnila preco sa neodporuca umyvat vlasy hned po hennovani samponom ba ani kondicionerom...henna totiz este po umyti cca 48 hodin na vlasoch "oxiduje" a stmavuje sa..kebyze pouzijeme pri myti sampon, tento ucinok by sa stratil...a taktiez sa neodporuca pri miesani henny pouzivat kovove predmety...za seba este mozem povedat ze cim dlhsie ju pouzivam, tym je ten lesk vlasov vacsi...prajem vela stastia pri dalsich pokusoch, ja sa uz k chemickej farbe nevratim :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za super komentár! Škoda, že som nevedela o tom kondicionéry a tých 48 hodinách. Síce by to bolo otravné, ale nejak by som si zvládla vlasy neumyť ani ním a možno by tá farba bola potom ešte tmavšia :( no veď nevadí, nabudúce budem vedieť, takže ďakujem! Som neskutočne zvedavá ako mi to pôjde pri ďalšom farbení a celkovo, koľko mi farba vydrží. Je to pre mňa stále ešte nové ale už teraz sa teším na ďalšie farbenie :)

      Odstrániť
  4. Hennu jsem nikdy nezkoušela, protože mám barvené vlasy a na to se to prý dávat nesmí. Ale časem bych to určitě chtěla zkusit :)
    6 hodin bych asi ale nezvládla, to klobouk dolu. :)
    http://www.lights-oflife.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Od farbenie chemickou farbou je dobré počkať tak 2,5 mesiaca :) takže ak by si ju chcela vyskúšať tak treba počkať toto obdobie a potom smelo do toho!

      Odstrániť
  5. Vlasy som si ešte nikdy nefarbila a zatiaľ ani neplánujem, ale počula som, že henna je veľmi dobrá.
    A ak by som sa niekedy rozhodla nafarbiť, tak by som tých 6 hodín už nejak vydržala asi by ma to neodradilo :)
    Stray Alley

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To je super postoj! Ak máš vlasy pekné je určite zbytočné ich farbiť! Ak však o pár rokov uvidíš nejaké nedostatky henna je určite super voľba :)

      Odstrániť
  6. Hennu používám ráda, je to určitě lepší pro vlasy než chemické barvení :) Přímo s touto zkušenost nemám, ale na fotkách je barva moc hezká :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. O henne five fives som rozmyslala celkom dlho len som nevedela odkial ju objednat tak dakujem za tip na eshop!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. ja som henovala prvykrat asi pred 14 rokmi :) a miesala som ju iba s ciernym cajom. mne sa jej vona a farba zdali prijemnymi a nevadilo mi ani 6 hodinove cakanie, i ked musim priznat, ze miestami to neskutocne svrbelo :) mala som vtedy vlasy pod zadok :) neviem uz presne,co za znacku to bolo,ale po zmiesani s ciernym cajom mi vlasy chytili odtien do cervena. hlavne na slnku to bolo nieco uzasne :) moja prirodzena farba vlasov bola popolavy blond - nieco ako ked zmiesate farbu mysi a lieskoveho orieska :) a uplne nevyrazna a bez extra lesku :( to sa vsak po pouziti heny zmenilo a ja som sa citila krasne - mala som vtedy 14 rokov(teraz mam 28,takze ano, pred 14 rokmi ). farbila som si takto vlasy asi kazde 2 mesiace a kazda "vrstva" mi vlasy postupne stmavovala.raz som si dokonca urobila aj odvar z orechovych listov a pouzila na miesanie heny a to bola bomba!!! krasne! a potom prisla stredna a mna zachvatila vlna PUNKU a to som uz tuzila po naozaj vyraznych odtienoch :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A teraz ešte stále henuješ? Mne to čakanie pomerne dosť liezlo na nervy ale v duchu som si opakovala ,,pre krásu sa trpí, tak čakaj:)" a to nie, žeby som trpela len mi to proste prišli ako celá večnosť :( Ako ťa napadlo inak robiť si odvar z orechových listov? To by mne asi nikdy nenapadlo :)))

      Odstrániť
  9. rozhodla som sa, ze si vlasy nafarbim do rysava, lebo moja hneda farba ma uz nebavila :) rozhodovala som sa medzi hennou a samponom a nakoniec po precitani niekolkych recenzii som skusila hennu z dm. cakanie bola dost velka otrava, ale farebny vysledok bol viditelny a potesil ma, ani prilis rysavy (bala som sa aby som nemala zrazu oranzove vlasy), ale ani taky, ze by ho nebolo vidiet. vyhodou bolo, ze vlasy boli krajsie, pevnejsie a mala som aj menej lupin. velmi ma vsak sklamalo, ze pri mojom umyvani vlasov raz za 2 dni sa vacsina farebneho efektu stratila doslova za tyzden. zostal uz len nadych teplej farby na mojich povodne studeno-hnedych vlasoch. to mi vsak nestacilo a tak som si zacala vlasy samponovat. s farebnym efektom som takto ovela viac spokojna, vydrzi mi vyse mesiaca a je aj vacsi vyber odtienov, ale zas vlasy nici a zhorsil sa trochu stav mojej pokozky. vsetko ma svoje pre a proti. teraz mi zacali vlasy trochu viac vypadavat, este stastie ze ich mam dost huste, ale rozhodla som sa na chvilu si dat od samponovania pauzu. vypadavanie vsak moze byt aj z maturitneho a prijimackoveho stresu :D tak uvidime :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Hennujem pravidelne každý mesiac už dva roky a v poslednej dobe s hennovým turbanom rovno spávam. :D Netvrdím, že ma hennovanie vyslovene baví, ale tie krásne vlasy za to prosto stoja a človek si zvykne a... tie krásne vlasy za to prosto stoja! :D

    Celý život túžim po šialene dlhých vlasoch, pri čom mi nikdy nechceli poriadne rásť, vždy sa zasekli max. tak pri dĺžke po lopatky a nie a nie túto hranicu prerásť! Potom som začala hennovať a nebolo to síce hneď, chcelo to dlhodobé hennovanie, ale teraz tie lenivé vlasy konečne trochu podrástli! :D A celé sú prosto fajné, takže ja na hennu nedám dopustiť! :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Už jí mám doma, tak jsem zvědavá na výsledek!

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Prosím ťa, ako to vyzerá keď si vlasy nahennuješ raz a potom prestaneš? Vyzerá to ako keď klasicky vyrastá farba, alebo sa iba zjemnuje farba a vracia sa vlastná ? :) Ďakujem za odpoveď :)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Ahoj. Tak včera som po prvý krát otestovala hennu light brown. No pravdu povediac, som sa obávala zelenej, lebo som len dva týždne po klasickom farbeni. Ale ryskla som to :-) . Zmiešala som ju s čiernym čajom,kakaom a lyžicou ml.červenej papriky pre červenkastý nádych. Počkala 3.5 hod a stalo to za to. Odtieň mam hnedo červenkastý, no proste som spokojná. Už sa teším na ďalšie farbenie :-) vlasy su pekne leskle a zregenerovane...

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne