nedeľa 23. marca 2014

Ten najzdravší toner




Používate ráno toner? Ja nie. Viem, že existuje veľa vecí, ktoré by sme ,,mali robiť“ ale podľa mňa ak niečo robíte inak ako spoločnosť káže a Vám to tak vyhovuje, tak to tak robte. Nech sa aj všetci postavia na hlavu. Napríklad ja si ráno umývam tvár len vodou a následne nanesiem krém. Nečistíš si ju gélom? Mydlom? Tonerom? Nie, len teplou vodou.  Toto moje fungovanie mi vo všeobecnosti funguje 350 dní v roku, tých 10-15 dní v lete kedy sú extrémne horká vtedy to úplne nejde. Vtedy sa ráno zobudím mastná a spotená, že sa obávam, že obyčajná voda by mi moc nepomohla. Avšak kvôli 10 dňom si naozaj odmietam kupovať špeciálne výrobky, ktoré by som aj tak nepoužila a tak ráno používam prírodné vody. Najčastejšie moju najobľúbenejšiu ružovú ale nedávno som vďaka balíčku od http://www.naturalisvita.sk/ objavila novú z pomarančových kvetov.


Táto voda z pomarančovýchkvetov je čistý organický destilát, ktorý má so svojom zložení len výťažky z pomarančových kvetov. Je balená v kvalitnom tmavom skle aby sa obsah neznehodnotil a dávkuje sa veľmi prakticky rozprašovačom.  Voda má neskutočne krásnu vôňu-  vonia ako svieža sladká mandarinka. Radosť ju na seba striekať! Jej pôvodná  funkcia je to, že ju môžete používať ako toner ( to je to, čo ja robím ráno 10x do roka) na ranné čistenie, vyživenie a osvieženie pleti, avšak ja Vám dám zopár ďalších rád na čo používam prírodné vody ja: 

1, Zarábajte si s nimi prírodné masky – stačí naozaj trochu vody a maska bude pôsobiť ešte lepšie a výživnejšie. 

2, Noste si ich zo sebou v lete či na jar – osviežujú, dodávajú vo veľkých teplách pocit ,,sviežosti“.

3, Upokojujú – či už keď máte ťažký deň, skúšku alebo ste nervózne. Stačí pár strekov prírodnej vody či už na seba alebo nad seba a hlboký nádych a svet je hneď krajší. 

4, Vyživujú a čistia – je to tá najzdravšia verzia tonera, či už si ich nastriekate priamo na tvár alebo vatový tampónik, pleť pekne očistia a pripravia na nanesenie krému. Ideálne používať aj ráno aj večer pre krémovaním.

5, Použitie len tak- aby ste si urobili radosť, ucítili niečo pekné a mali radosť z toho, že máte takúto vecičku doma. 

6, Placebo- to praktizujem ja doma a funguje (teraz extrémne dúfam, že si to nebude čítať ani mamina ani snúbenec). Ak im je zle, bolí ich hlava alebo sú nesvoji opýtam sa, mám doma takú super prírodnú vec pomáha na......(doplňte, čo človeka trápi) môžem na teba nastriekať? Používa sa každých 15 minút a fakt, že to pomáha. Jasné, že každý povie, že jasné, nastriekaj – tak nastriekam a čuduj sa svet, do polhodiny sú všetci zdraví a šťastní. 

 Tak čo, hodil by sa aj Vám domov takýto voňavý prírodný zázrak? Kupujete si prírodné vody? Akú vôňu by ste prijali, keby bolo na Vás?
 


24 komentárov:

  1. Ja neviem ale mne to pride ako taka mala zbytocnost ktora pekne vonia...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zbytočnosť je podľa mňa silné slovo, lebo keď si všimneš aj tie komentáre dole, ľudia na to nedajú dopustiť. Ide len o to, či si ich zavedieš do svojej rutiny alebo nie. Ja ako som písala moc toner síce nepoužívam ale kopec ľudí zase áno. Ak preferuješ prírodnú kozmetiku toto je tá najlepšia alternatíva toho drogériového. Taktiež tie vody naozaj osviežujú (namiesto lekárenských termálnych vôd), ukľudňujú - levandula je skvelá pred spaním a majú fakt veeľa ďalších účinkov. Možno to je zbytočné, koniec koncov niekto by povedal, že celá kozmetika je zbytočná, 100 ľudí 100 názorov :))

      Odstrániť
    2. Dobre dobre len ma nezbi :D

      Odstrániť
  2. Ja ľutujem, ze som tieto vody ( kontretne v mojom pripade ružová) objavila iba pred mesiacom... Tak nieco ukludnujice a vyzivujuce :) a vôbec nevysusa... Za mňa urcite áno... Veľa kremov mi nerobi dobre, upchava pory... Takže vodicka ich krásne nahrádza..po jej pouziti si este zvyknem nakvapkat par kvapiek ruzoveho oleja a hotofka..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lepšie pred mesiacom ako nikdy :)) Určite postupne začni skúšať aj ďalšie druhy, je ich naozaj veľké množstvo a stále je čo objavovať :)

      Odstrániť
  3. Ja so si terez kúpila dva tonery z iherb.com - spolu máju vyše 700 ml, čiže mám obrovskú zásobu..:) Ale používam aj ružovú vodu a veľká spokojnosť.. V lete nenahraditeľné a hlavne určite účinnejšie ako rôzne termálne vody, ktoré sú síce fajn, ale podľa mňa pomerne predražené..
    filozofiaženskejkrásy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja tiež nie som fanúšikom termálnych vôd- omnoho lepšie sú tieto prírodné. Cenovo je to takmer to isté a keď to ide prírodnou cestou, určite radšej tade. Ty si si urobila naozaj perfektnú zásobu to máš aj do konca roka :))

      Odstrániť
  4. Hmm tak tuhle vodu bych si ráda koupila, pomerančové květy voní opravdu náádherně :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som doteraz netušila, vôbec ako voňajú, ale presne ako píšeš! Náádherne!

      Odstrániť
  5. Tá vôňa musí byť skvelá...zatiaľ poznám a mám odskúšanú iba ružovú vodu, ale toto by mi bolo zrejme ešte sympatickejšie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola tiež doteraz fanúšikom len ružovej vody,ale ako vidím, mala by som si obzory rozšíriť :)

      Odstrániť
  6. Ahojky :-)) ... oo to vypadá moc dobře, já se ted chystám na růžovou vodu od Apeironu, ale třeba i tohle mi jednou bude stát na poličce :-) pěkná inspirace

    Přeji ti pěknou neděli :-))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vidíš tak Apeiron ja vôbec nepoznám! Ďakujem za tip!

      Odstrániť
  7. Mám levanduľovú od Saloosu a používam ju tiež iba keď sú horúčavy... Ráno to vlastne robím ako ty, len sa umyjem vodou a nakrémujem (niekedy aj bez krémovania) a myslím, že to bohate stačí. Inak placebo pobavilo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To som teraz vážne rada, že nie som jediná, ďakujem Romči, popravde si ma fakt trochu ukľudnila :) a Placebo, čo ti poviem :D čo človek neurobí z lásky :))

      Odstrániť
  8. Aktuálně mám růžovou vodu od Saloos a chystám se vyzkoušet levandulovou. Ráno trošku flinkám, takže se ani nekrémuju a rovnou líčím :/

    Short messages by Lucy...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som sa nemohla ráno nenakrémovať :( už po minúte ma tak pne pleť, že ísť bez krému to by sa nedalo! Ale o Saloose som počula veľa dobrého, musím skúsiť!

      Odstrániť
  9. Tak toner vypadá skvěle. Určitě by neškodilo mít ho doma. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Díky za tip na přírodní toner! určitě vyzkouším, já používám tonery jen zřídka kdy, spíš asi když si vzpomenu i během dne, když mám třeba mastnější pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite je dobré mať niečo také doma! Ja ho najčastejšie používam tiež v lete behom dňa, vtedy nie je nič lepšie :)

      Odstrániť
  11. Ahoj. Tie vody od akamuti musia byt dobre uz len z toho dovodu ze neobsahuje alkohol cize ani nevysusaju plet. na druhej strane Saloos ako moze byt dobry ale moze sa stat ze vysusi plet alebo moze trocha niekoho aj stipat, pretoze obsahuje alcohol. Odporucam aj pletovu vodu od Natura siberica. je super, bylinkova vona. Ma skvele ucinky.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne