piatok 18. januára 2013

Parafín domáce použitie :)



Poznáte to, že niekedy niečo dlho robíte, máte to zautomatizované a beriete to tak, že ide to len jednou cestou a potom dôjdete na to, že sa to dá vlastne robiť ďalšími xyz spôsobmi? Tak na to som teda došla ja túto zimu s parafínovým krémom na ruky. Ako som viackrát písala moje ruky sú v zime strašne citlivé - sú červené, neustále extrémne skrehnuté a potom sa tak zcitlivia, že hocijaký menší škrabanček mi na rukách urobí nepeknú ranku. Dlhodobo to riešim v zime (okrem neustáleho používania krémov a rukavíc od oktobra) aj tým, že chodím k manikérke na parafínové zábaly. Tie ruky krásne ošetria, prehydratujú a nachvíľu sú odolnejšie. Akosi som vždy vedela,že krémiky s väčším obsahom parafínu sa dajú kúpiť a dá sa urobiť kvázi domáca kúra, ale nikdy som s touto vedomosťou nič nerobila. A nedávno mi to vlastne tak cvrklo do hlavy - že prečo som to ja vlastne nikdy neskúšala a rozhodla som sa skúsiť to. A dopadlo to takto :)

Na internete som pomerne dosť dlho hľadala nejaký krémik s väčším obsahom parafínu, ktorý by sa na danú kúru hodil a našla som ho u Bielendy - parafínový denný krém. Krém má zosilnené hydratačné účinky a zabezpečuje rukám ako aj nohám regeneráciu a poriadnu dávku hydratácie. Podľa návodu sa môže používať 3x za týždeň a buď ako 30 minútový zábal alebo ako celonočná kúra, alebo klasicky ako krém na ruky.  Veľkosť je 75ml a má pekné príjemné balenie s výstižným popisom.


 Samozrejme ja som ihneď pochopila, že riešením pre mňa bude celonočná kúra a dala som sa do testovania. Viem, že hocikde sa dajú kúpiť také špeciálne rukavičky a ponožky na tieto účely, ale mne osobne stačili bavlnené ponožky a daná maska.

 Parafínový krém má pomerne hustú konzistenciu (ale nie ako modrá Nivea), avšak aj napriek tomu sa rozotiera veľmi ľahko. Ja osobne ju nanášam v hrubšej vrstve a následne zabalím ruky do bavlnených ponožiek. Úžasný pocit mám ihneď po nakrémovaní, krém má príjemnú čistú vôňu a super konzistenciu, čiže si ho viem predstaviť aj len ako bežný krém na ruky aj keď neviem, či by mi ho tak nebola škoda.
V prvých týždňoch (prvé dva týždne) som masku používala reálne 3x do týždňa ( pondelok, streda, sobota). Ruky sa mi dali krásne dokopy, boli neuveriteľne hladké, krásne aj na pohľad - také vláčne, hebké, vyzerali naozaj super a to si to neviete predstaviť aké boli na dotyk. Ako pokožka malého bábätka. Tá regenerácia bola naozaj super, ruky si zaslúžili dostať akoby takúto vitamínovú bombu. Teraz masku používam raz za týždeň (streda) pričom ak sú väčšie mrazy dávam si ju dvakrát. Stále dodržujem moje klasické rituály ruky si krémujem pomerne často, mám ich chránené len som pridala tieto zábaly.
Keďže je to zábal ako na ruky tak aj na nohy vidím jeho využitie aj v lete v prípade mojich známych neustále rozpukaných piet.

Či už máte ruky citlivé alebo nie, takéto zábaly sa podľa mňa hodia každému. Ruky trpia v zime stále a aj keď to nie je vidieť teraz o 15 rokov to vidieť bude. Ja stále počúvam moju maminu ako ľutuje, že sa v mladosti nestarala o ruky viac. Niekedy je vážne lepšie uvedomiť si to skôr. Cena 75ml parafínovho krému je na www.bielenda.sk 2,5 eura,čo je štvronásobne vyššia suma akú som platila na manikúre, čiže za mňa jednoznačne super objav a vrelo odporúčam :)

A čo Vy? Staráte sa o ruky tak akoby ste sa mali? Používate nejaké krémiky? Boli ste na parafíne? Počuli ste už o ňom?
Teším sa na komentáre :)

6 komentárov:

  1. Super článek.:) Už se nějakou dobu přemlouvám koupit rukavice na noc, že bych zkusila, jak budou vypadat, když jim dopřeju pořádnou péči,tak už to asi zkusím.:)Jinak mi stačí krémovat.Naštěstí ruce tak citlivé nemám.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. aj ja by som si ich mala kúpiť najmä keď si robím tieto kúry:) je to dobrá vec:)

      Odstrániť
  2. Aj ja mám ten istý problém, začne byť vonku čo i len trošička zima a už mi praská pokožka na rukách až do krvi :( Veľmi mi pomáha krém na ruky od Neutrogeny, ale musím si ruky krémovať aj každú hodinu. Preto som sa tvojmu článku veľmi potešila a určite si tento parafínový krém zadovážim :)

    Ak ťa zaujímajú knižky, pozývam ťa na môj novovytvorený blog: http://nana-books.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja mám doma tiež modrú Neutrogenu a za tú cenu som úprimne čakala väčšie zázraky, doteraz neviem či na ňu vôbec budem robiť recenziu:(

      Odstrániť
  3. Tak tenhle by se mi zrovna dneska hodil! Mám strašně suché ruce :-(

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne