nedeľa 20. mája 2012

Letná starostlivosť o nohy


S príchodom teplejšieho počasia sa začína výrazne meniť náš šatník. Volíme ľahšie oblečenie a menej vrstiev. V podstate platí, že čím menej vrstiev si oblečiete tým odhalenejšie budete a tým pádom je možné, že ukážete aj také miesta, ktoré boli v zime zahalené. Príkladom sú naše samotné nohy. Kým počas zimného obdobia mnoho z nás túto starostlivosť bralo na ľahšiu váhu, teraz je potrebné zbystriť aj v tejto oblasti. Lodičky, sandáliky a mnohá iná ďalšia letná obuv môže nohám pridať ale aj ubrať na kráse. Je hrozný pohľad na krásne sandáliky a v nich popukaná koža na pätách či zažltnuté nechty alebo lak len do polky nechtov. Starostlivosť o nohy nie je náročná ani finančne ani nejako prístrojovo. Je však potrebné dodržiavať pravidelnosť a naučiť sa určitej rutine. Dnes som teda preto pripravila príspevok o tom ako pripraviť naše nohy na leto. Ja takýmto spôsobom fungujem už veľa rokov a keďže sa mi veľmi osvedčil, posúvam ho ďalej.



1, Pre mňa je základom začať poriadnu starostlivosť odborne vykonanou pedikúrou. Či si zvolíte mokrú alebo suchú je na Vás každému vyhovuje niečo iné. Pre mnoho ľudí je pedikúra niečo prehnane zbytočné a luxusné, ale pravda je taká, že tento názor je pomerne prežitkový. Nikdy si doma tak neobrúsite starú pokožku a neupravíte nechtové lôžka ako Vám to urobí pedikérka. Sedenie trvá 30min – 60min čo je naozaj zvládnuteľné. Cena sa pohybuje v salónoch okolo 10 eúr, pričom na zľavových portáloch si ju môžete kúpiť už od piatich. A uznajte nie sú väčšie somariny, za ktoré dáte za mesiac 5 eúr? Základ je podľa mňa naozaj aspoň tá jedna pedikúra pred letom. Počas leta je ideálne pedikúru absolvovať aspoň každý mesiac a pol, ale samozrejme podľa finančných a časových možností. 



2, Následne už pokračujete v udržiavaní Vašich nôh Vy doma. Sú určité rutiny, ktoré by ste si mali osvojiť a zvyknúť si na ne. Počas leta sú nohy pomerne dosť vyčerpávané nakoľko im dáva zabrať jednak veľké teplo, rozpálené chodníky ale aj zarezávajúce sa remienky od sandálov. Preto je veľmi dobré dopriať nohám 2x za týždeň uvoľňujúci kúpeľ. Na ten môžete použiť či už starú dobrú Alpu (do lavóra si nalejete teplú vodu a pridáte pár lyžičiek Alpy), rôzne morské soli, alebo kľudne aj Váš obľúbený sprchovací gél.  



3, Trikrát za týždeň by ste nohám mali dopriať krátku aspoň 10minútovú masáž. Ideálne je masírovať si lýtka a dole Vaše nohy, členky.. Použiť na to môžete buď opäť už spomínanú Alpu (nalejete si kvapku do dlaní a následne vmasítujte do nôh), rôzne chladivé mentolové gély, alebo aj už mnou spomínaný a recenzovaný Ryor mätový gél. Sami ucítite nohy budú potom omnoho ľahšie, odpočinutejšie.




4, Raz za týždeň je potrebné urobiť si peeling nôh. Odporúčam zakúpiť si špeciálny peeling na nohy. Obsahuje viac peelingových čiastočiek a preto lepšie odstráni zbytočnú kožu. Uznajte sami, inú pokožku máte na pätách ako na líčkach či bruchu. Na výber máte množstvo druhov – každý rok obmieňajú svoj sortiment Avon a Oriflame, kde za primeranú cenu kúpite primeraný produkt navyše s príjemnou vôňou. Ak nemáte náladu na nákup v katalógoch peelingy ponúka aj Balea, Nevo a určite množstvo ďalších značiek.




5, Raz za mesiac (alebo samozrejme podľa potreby a rýchlosti rastu nechtov) je potrebné urobiť si domácu pedikúru. Ostrihať si nechty, pozatláčať kožičku, vyleštiť si nechty, naniesť spevňujúci lak a všetky ostatné úkony, ktoré pri tom praktizujete. Odporúčam nechty najprv vymočiť v kúpeli aby neboli také tvrdé a aby sa pri strihaní nelámali.



6, A nakoniec jedna z najnutnejších častí a to, čo musíte robiť každý deň. Ideálne by bolo, keby ste si vždy pred spaním nohy natreli. V podstate postačí ľubovoľná telová kozmetika ale opäť ideálne by bolo, keby to bola kozmetika na nohy. Má viac zmäkčujúcich častí, aby bola pokožka nôh príjemne hebká a nie stvrdnutá. Ja osobne mám veľmi rada Balea produkty, ktoré sú cenovo určite najvýhodnešie. Najlepšie je, ak si zoženiete nejakú limitovanú edíciu, tie úžasne voňajú a zvyknú mať v sebe mikrotrblietky. No nádhera!

A čo Vy? Ako sa staráte o nohy?



8 komentárov:

  1. ja si na nohy davam na noc Balea maslo, nic nepomaha viac.. :)
    a v podstate robim to iste co ty, len nechodim ku pedikerke, bojim sa sklapelov a strojov, okrem toho, raz som mala nestastie na jednu zlu manikerku, tak som dala len za lakovanie a upravu prirodnych nechtov 15 e, prisla som domov, odlakovala, a urobila si to sama a lepsie.. :D No a nejak som zatial nenasla nikde okolo mna normalnu nahradu :) Vejs

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nádherný příspěvek, jako každý Tvůj! :-)
    MOC SE TO POVEDL! JÁ MÁM NOŽKY UPLNĚ JETÝ A SESCHLÝ...
    moc se mi líbí tvoje rady a nápady, potřebovala bych přesně tuhle péči

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ďakujem Vám:) som rada, že príspevok potešil:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vrátila jsem se opět k blogu, ráda tě uvítám ♥ (sděluji to na základě tvé návštěvy před rokem). Jsem tvuj follower♥ :-)

    Hezkou neděli♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Rada by som k tvojím radám pripojila jednu svoju.Ja si zvyknem tak raz za mesiac natrieť chodidlá hrubou vrstvou olivového oleja,dám ich do mikroténoveho sáčku a navrch šup ponožky.Takto "šuchotavo" idem vystrojená do postele a ráno..niečo neskutočné,úplne jemnučké nohy,myslím ,že kľudne by som ich prirovnala k "detskej prdelke" :)Jediné mínus- trošku sa mi šmýkalo :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hey! I know this is kind of off-topic but I needed to ask.
    Does running a well-established blog such as yours require a lot of
    work? I'm completely new to operating a blog but I do write in my journal on a daily basis. I'd like to
    start a blog so I can share my own experience and views online.
    Please let me know if you have any suggestions or tips for new aspiring bloggers.
    Thankyou!

    Feel free to visit my homepage Www.Hummaa.Com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. I'm truly enjoying the design and layout of your site. It's a
    very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come
    here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme?
    Excellent work!

    Here is my web page :: best online casino

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne