piatok 21. októbra 2011

Pánska kozmetika


Dnes  som sa rozhodla venovať  sa možno trochu netypickej téme ale myslím, že sa treba občas venovať aj naším či už polovičkám alebo bratom, tatinom atď J Asi Vám došlo, že dnes bude téma pánska kozmetika. Podľa mňa existujú čo sa tejto témy týka dva typy ľudí. Podľa jedných je pánska kozmetika úplne hlúpa záležitosť  a je zbytočné aby chlapi nejakú kozmetiku používali. Tieto názory podľa mňa osobne ( snáď sa nikoho nedotknem) patria do skupiny ostatných názorov ako napr. chlap by mal byť chlpatý a smrdieť.  Môj subjektívny názor je, že ako doba pokročila a pokročili aj názory a ľudské povedomie a preto by kozmetika u pánov mala byť rovnaká samozrejmosť ako u dám.
Kým sme pánsku kozmetiku nedoladili u môjho priateľa častokrát sa stávalo, že ak mal napr. suchú pleť požičal si krém odo mňa alebo jeho mamini a tým sa zdal byť problém vyriešený. Pravdou je však opak, pretože pokožka nás žien a pokožka mužov je odlišná a mali by preto používať aj odlišné prípravky – také, ktoré sú určené na ich pleť a ich problémy. Vďakabohu v dnešnej dobe nájdeme či už v obchodoch alebo na internete nekonečné množstvo prípravkov aj pre pánov. Na výber máme z mnohých značiek či už renomovanejšie a cenovo prístupné ako Loreal, Garnier, Avon, Oriflame ..alebo potom menej známe a lacnejšie ( ako Adam, tesco prípravky) alebo na druhú stranu už potom cenovo úplne odlišné a drahšie ako Armani, Hugo Boss atď. Okrem toho, že na výber je mnoho značiek je z čoho vyberať aj čo sa týka zamerania – zoženiete krémy proti vráskam, na akné, mastnú pleť, revitalizačné krémy, krémy na rozjasnenie, očné krémy, krémy na začervenanú pokožku, suchú pokožku..naozaj na všetko čo muž môže potrebovať.
Keďže môj priateľ ešte vrásky riešiť nemusí, skôr ho trápi sem tam mastnejšia pleť odfotila som tie výrobky, ktoré má na poličke on a vyhovujú mu.





1, Samozrejmosťou v dnešnej dobe je nejaký deodorant a priateľovi vyhovuje už dlhšiu dobu Oriflame North for Men. Vyhovuje mu z viacerých dôvodov ale ten najhlavnejší je ten, že táto gulička viac menej nie je parfumovaná, čiže sa nebije s parfumom, ktorý používa. Krásne prebíja v prípade potreby pot a nedráždi pokožku.





2, Oriflame North for men moisture balm – tento balzam po holení je z rovnakej sady z Oriflame a opäť pre neho platí takmer žiadna parfumácia, čiže ak si chce dať po holení parfum nebude sa biť s balzamom po holení. Navyše je veľmi šetrný voči pleti, skvelo ju upokojí a nedráždi.



3, Loreal Pure Zone – krém na mastnú pleť bojujúci proti nedokonalostiam pleti. Má príjemnú vôni a naozaj pleť krásne vyhladí. Je to klasický pomocník pre zmiešanú pokožku a iba dodám, že ho stačí naniesť naozaj málinko. Tento krém nie je vyslovene pánsky, je všeobecne na mastnú a zmiešanú pleť. 



4, Loreal Pure and Matt – tento krém je podľa názvu zmatňujúci a čiastiaci a je už určený vyslovene pre pánov. 


A ako sú na tom Vaše polovičky príp. brat alebo tatino? Používajú pánsku kozmetiku, alebo si myslia, že kozmetika je len pre ženy?

11 komentárov:

  1. Můj manžel je bohužel klasický chlap - za žádných okolností si nebude na obličej dávat žádné krémy nebo nedejbože aby si čistil každý večer obličej :) Voda po holení, deodoranty a parfémy jsou naprosto v pořádku, ale abych ho donutila si večer vyčistit vatovým tamponkem obličej, to je nemyslitelné :)

    http://barika-myextraordinarylife.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No tak tohle u nás nehrozí! použije max gel na holení! A abych ho namazala to nee! Nesnaší to:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ten krém od Loreal si môj kamarát nevie vynachváliť :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Můj přítel používá jedině Niveu a to tu klasickou v kulaté plechové krabičce, používá ji i po holení a zatím mu žádný jiný krém nevyhovuje...

    OdpovedaťOdstrániť
  5. tak ja mozem povedat ze:
    moj otec pouziva len niveu gulatu a tym si natiera tvar aj hlavu,nema vlasy chudatko....
    a moj brat kedze je v tazkej puberte a uz si aj nasiel frajerku :P (on ma 13 ona 15...:D) tak pouziva vseeetko co sa da...cistiace gely,kremy-znacku neviem,ale viem ze je uchyl na deodorandy adidas :)
    inak ja som za aby sa o seba muzi starali ale zase ked ma 100 kremikov na vsetko mozne a travi v kupelni viac casu ako ja...tak proste to sa mi nepaci..nemam rada metrosexualov...ne ze nemam rada ako ludi ale nepacia sa mi:)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem za komentáre a Vaše rady:) myslím, že Niveový tip vyskúšame:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Moji dva bráškové mají kosmetiku rádi, když jim ji dám jako dárek, ale že by měli sami iniciativu ji vybírat, to ne. No a taťka má osvědčené věci a nic jiného nechce. Tak alespoň že těm bratrům se dá něco koupit :-) teď jsem například koupila šampony TIGI jako dárek k vánocům :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Markett - to je super darček, tie su velmi dobre:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Jeste pak toho chlapa premluvit k pravidelnemu pouzivani :). Mne se to nikdy moc nedarilo.
    Mery - betterfeel.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Pritel pouziva pletovou kosmetiku asi od te doby co jsme spolu, ze zacatku jsem ho dotoh musela trosku nutit, ale staci obcas utrousit, ze se mu dela na cele vraska a hned se peclive 2x denne maze :-D

    Muj tatka naopak chytl krizi stredniho veku a patla na sebe cokoli co slibuje zazracne vypnuti pleti:D Dokonce si sam na krasa.cz vybral nejake serum od Lancome :D

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Your pouches will degrade after time, so you will have to repair
    them every once in a while in the abyss. As adults riding motorcycles,
    we usually don't even think about steering. Data mining is mostly a relatively new term that represents the process by that predictive patterns are made from information.

    OdpovedaťOdstrániť

Tu nájdeš, čo hľadáš

Dermacol Avon Nivea Loreal moje videá youtube Bioderma Ziaja Make-up revolution Dove Toto urcite nekupujte :) Nobilis Tilia Balea Rimmel Weleda DM NYX Jo Malone MaxFactor Bourjois Kallos Bielenda Essence Gosh Himalaya Soaphoria Astor Empties Maybelline TianDe Logona Schwarzkopf Lancome Macadamia Hair Mylo Oriflame Alverde Clinique Doliva Garnier Medik8 Boemi Natura Siberica Rexona Dolce&Gabbana Freeman La Roche Posay Matrix Real Techniques Rituals Versace Catrice Frais Monde Freedom make-up Sally Hansen Chloe Colgate Colour Caramel Gabriella Salvete Pupa Revlon Sante 100% Pure Burberry CHI Dulcia Manufaktura Sleek Toni&Guy Yellow Rose w7 Beyoncé Bvlgari Calvin Klein Dior EOS Elizabeth Arden Labello Miss Sporty Nuxe Sephora Sparitual The Balm Vichy Vipera Yves Rocher Armani Bottega Venetta Britney Spears Eisenberg Gucci Guerlain Ladybox Missha Mixa Palmolive Ryor Tangle Teezer Biotoscana Cartier Clarins Dr.Belter H&M Kardashian beauty Lacalut Lush Marc Jacobs Navia Philips Playboy Saloos Victorias Secret giveaway Allga San Batiste Biosilk Bolsius Aromatic Chanel Cremorlab Demeter FA Fyto Gentle Day Gigalash Gliss Kur Got2Be Hugo Boss Kawar La Prairie Lambre LeChaton Mememe Meteo Logic Nanogen Neutrogena Pantene Prada Rose of Bulgaria Syoss Tepe Tigi Wella sesderma Alterna Beckham Body Basics Cellu Blue Cien Crabtree Diptyque Dr.Hauschka Dzintars Ebelin Escada Eveline Figs&Rouge Hempz Inglot Jelly Pong Pong Jordana Karin Herzog Lacoste Lanvin Library of fragrances MAC MTV Mexx Niche Oilatum Palette Purity Herbs Rowenta Subrina Swiss O Par TAG Valentino Vincentka Zoviconceal sensodyne